Sundhed kommer fra hjertet

 

Endelig også på danskeSundhed kommer fra Hjertet

Hjertet er så meget mere end en pumpe. Ny forskning giver hjertet en central styrende funktion med egen intelligens og nutidens forståelse nærmer sig tidligere tiders opfattelse af hjertet som indsigtsfuldt og sæde for sjælen.
Hjertet ”taler” uafbrudt gennem tidsintervallerne mellem hjerteslag. Det slår ikke regelmæssigt og hvis det gør, er der fare på færde. (Hos ufødte sætter man straks fødslen i gang, hvis rytmen er for regelmæssig). Når vi har det godt, kan det aflæses af en regelmæssig rytme i variationerne. Omvendt bliver variationerne kaotiske, når vi har det svært.
Hjertets elektromagnetiske felt er langt større end hjernens. Ligesom pendul-ure indstiller sig på hinanden skaber vi også samklang med de mennesker, der omgiver os.
Bogen medtager et kapitel om livets rytmer og kroppens rytmer. Alle processer i kroppen er rytmisk organiserede. Hvis der ingen rytme er, er man ved at dø. Også her er hjertet den centrale dirigent.
Det er derfor vigtigt at tilstræbe en rytmisk livsførelse, som bringer os i harmoni med omgivelserne, fordi alt svinger: Musik – solår – månecyklus – dagsrytme – stofskifte – åndedræt og hjerterytme. Vores moderne livsførelse har gjort det sværere – men harmonien kan styrkes med enkle, men vigtige øvelser.

ISBN-13:   9788702182866
Sideantal: 193
Forlag:      Gyldendal

Udgivet:    23-10-2015
Pris:         249,95 DKK

 

Deutsche Ausgabe: Gesundmacher Herz

Comments are closed.