Menstruationsforstyrrelser

Den kvindelig månedsrytme – blide behandlinger af hormonelle uregelmæssigheder

Blødningsforstyrrelser (hypermenorrhoe)

Måske kender du det også? Langsomt, over tid blev din menstruation stærkere og den varede også 1 – 2 dage længere, men da det hele er foregået så langsomt, har du næsten ikke bemærket det.

I min praksis ser jeg mange kvinder som beretter om  kraftigere blødninger, enten efter

  • Én eller flere fødsler
  • Når man stopper med p-pillen efter at have taget den i nogle år
  • Når overgangsalderen begynder (ca. midt i fyrrerne)

Dette behøver ikke altid at være behandlingskrævende, idet det ved den månedlige ”åreladning” sker en renselse af den kvindelige organisme og også en foryngelse (der dannes nyt blod i knoglemarven), hvilket er meget sundt. Af og til kan der dog over længere tid udvikles en anæmi. Denne kan vise sig ved træthed, manglende vitalitet og gejst, men også ved hjerte – kredsløbsproblemer, som svimmelhed når man rejser sig op, øresusen eller hjertebanken.  Hvis blodtabet overstiger dannelsen af nyt blod kommer det til disse nævnte symptomer. Først og fremmest skal der så udlignes ved hjælp af jerntilskud, her kan optagelsen i tarmen forbedres ved hjælp af folsyre og B12.

Helhedsterapi ved blødningsforstyrrelser

Terapien skal tage fat i årsagen og understøtte den hormonelle cyklus. I den traditionelle naturmedicin finder vi nogle meget virksomme midler, som fx den sydamerikanske yamsrod.

Ligeledes anvender jeg gerne og med god effekt midler fra den homøopatiske og antroposofiske medicin når det gælder forstyrrelser i menstruationsrytmen, herved animeres selvhelbredelseskræfterne på en måde, som det ikke er muligt når der anvendes syntetiske hormonpræparater. Sådan opretholdes og styrkes kvindens individuelle rytme med det mål at udligne svagheder og at styrke velbefindendet på naturlig måde.

Lider du af kraftige blødninger eller har du spørgsmål til en anæmi, er du velkommen til at tage kontakt til os.

Menstruationssmerter (dysmenorrhoe)

Kvinder i forskellig aldre kan have mere eller mindre stærke smerter ved månedens blødning. Nogle gange er mavekramperne større dagen før blødningen bryder igennem, eller det er den første dag der er særlig ubehagelig, ind i mellem er der smerter hele perioden igennem. For det meste er der tale om krampagtige mavesmerter, smerterne kan dog også være trækkende, stikkende eller sviende. Også en dump smerte i lændehvirvel området eller muskelsmerter i hoften eller lårene er muligt.

Terapi

Efter en udførlig anamnese kan jeg anvende de potenserede midler fra den antroposofiske og den homøopatiske terapiretning meget differentieret. Ofte kan smertemidler derved reduceres eller overflødiggøres.

Foruden den medicinske terapi anvender vi også forskellige kropsterapier i praksis Peters i Bordesholm: der er healingseurythmien og S. Pressels strømningsmassage, som jeg selv gennemfører.

Jeg samarbejder med forskellig osteopater når det gælder såvel akutte som kroniske smerter.

For yderligere information, henvendelse til Anja Peters.

Ernæringens rolle ved smerter

Da smerter i livmoderen styres af bestemte budbringerstoffer (vævshormoner: prostaglandiner) og disse reagerer på forskellige levnedsmidler såsom stærke krydderier og nydelsesgifte, kaffe og te, spørger jeg meget nøje ind til spisevaner. Ved hjælp af samtalen finder vi nogle nemme muligheder for via udeladelse af bestemte ting fra kosten at have indflydelse på smerterne.

For flere informationer kontakt venligst Anja Peters og fru Blöcker som er ernæringsvejleder