Multilokal dybdehypertermi

Multilokal dybdehypertermi = onkotermi

Dette, at udsætte tumorceller for høj varme med hypertermien, er en metode der allerede fandtes i antikken og som er blevet undersøgt videnskabeligt i de sidste ca. 100 år. Onkotermien kombinerer varmeterapi med et elektromagnetisk felt. Ved hjælp af dette samarbejde kan metoden opnå bedre resultater på en mere hensyntagende måde. Vævet i en knude er meget varmesensitivt og ømfindtligt overfor elektromagnetiske felter. Tumorceller forholder sig til elektromagnetiske felter som en lynafleder, der tiltrækker energien og samtidig bruger denne energi til at forstyrre stofskiftet, herved ødelægges kræftcellerne.

Under behandlingen ligger patienten i en terapiseng, herunder er der en elektrode. Modelektroden placeres på den kropsdel, der skal behandles. Mellem disse elektroder opbygges det elektromagnetiske felt, der understøtter den helt nøjagtige fokusering og genererer varme i det område der behandles. Onkotermibehandlingen er så godt som uden bivirkninger den tåles godt og opleves af de fleste som behagelig og afslappende.

Moderne multilokal dybdehypertermi i vores praksis

Vi arbejder med det for tiden mest moderne apparat på området, AHY- 3010. Ved den multilokale dybde hypertermi af faste tumorer opnår vi en fysisk og biologisk selektiv behandling.
På denne måde kan alle kræftknude behandles i alle stadier, frem for alt knuder i hjernen, brystet og maveregionen.

Behandlingens terapeutiske virkninger er følgende:

  • Termisk og elektromagnetisk ødelæggelse af kræftceller
  • Hæmning af kræftcellernes reparationsmekanisme
  • Kemo – og stråleterapi potenseres
  • Immunsystemet stimuleres

 

 

 

Egenskaber

  • Behandlingerne gennemføres uden indgreb i kroppen
  • Mave- og brystområdet kan behandles samtidigt
  • Der fokuseres automatisk på kræftknuden
  • Smertefri og næsten uden bivirkninger
  • Derved forbedres livskvaliteten

Indikationer/ indsatsområde

Grundlæggende alle faste kræftknuder, tumorer i brystområdet, i maveregionen, gynækologiske tumorer, knuder i hoved- og halsområde.

Behandlingens varighed
En behandling varer i reglen én time.

En behandlingsrække gennemføres som regel på to – fem uger.
En behandlingsserie ligger minimum på 10 – 15 behandlinger, men kan, hvis det viser sig at være nødvendigt, forøges ubegrænset.

Kombinationer

Ofte kombineres en multilokal dybdehypertermi parallelt med en infusionterapi. Her har det vist sig at der opnås gode resultater med en samtidig anvendelse af Artesunat. Artesunat virker indenfor det biokemiske område som ødelægger kræftceller; med hypertermien opnås en fysisk virkning.

Men også andre infusioner kan komme i betragtning, det kan være Procain – baseinfusioner eller Hepa- Merz infusioner.

Under behandlingen lytter patienterne ofte til en speciel musik der sænker stress.

For yderligere information står M. Born gerne til rådighed.