Åndedrætsterapi

Åndedræts og stemmearbejde med Schlaffhorst – Andersen metoden

Arbejdsmåden der følger Clara Schlaffhorst og Hedvig Andersen metoden er et koncept, der omfatter såvel åndedræts- som stemme- og kropsøvelser, der alle har en helhedspræget regeneration og vitalisering som mål.

Grundprincippet er den tredelte rytme af indånding, udånding og åndedrætspause, dette princip gælder ligeledes for hele muskulaturen og for andre processer i kroppen. Ved hjælp af de såkaldte fem regenerationsveje: ”at kredse”, ”at svinge”, ”rytme”, ”åndedræt” og ”at tone”, samt mange andre øvelser, har vi muligheden for igen at svinge os ind på en individuel og fri fysisk (åndedræts-) rytme. Stemmens svingninger når der summes, tones eller synges kan brede sig ud i hele kroppen og virke som en mikromassage, som fremmer blodgennemstrømningen i organer og væv og derved sørge for forsyning med næringsstoffer.

Balance, regeneration og vitalisering ved hjælp af åndedrættets rytme

Da muskulaturen, nervesystemet, det endokrine system, de indre organer, sanserne, emotionerne og vores psyke arbejder meget tæt sammen i hjernen kan vi ved hjælp af åndedræts-, stemme og kropsøvelser øve indflydelse på alle områderne, vi kan fx gå målrettet efter at få fat i og genoprette balancen i det vegetative nervesystem.

Når der er tale om stress…..

Denne terapiform er specielt velegnet for mennesker, der lider af stresssygdomme, udmattelse eller som en ledsagende terapi når det gælder om at klare belastende faser i tilværelsen og/ eller sygdom.
Ved at tilføre rytme til såvel ydre som indre bevægelse, kan vi komme frem til at kunne regenerere, såvel når vi er i ro, som når vi befinder os i en arbejds-og ydelsessituation. Vi regenererer mens vi handler.

Heike Christofides har mange års erfaring i denne terapi, samt andre terapier som passer godt til dette, hertil hører også en coaching der især lægger vægt på at finde potentialer. Heike Christofides ledsager dig til en bredere og mere ægte opfattelse af dig selv, ved hjælp af åndedrættet, stemmen og din krop og hjælper dig således med at du kan skaffe grundlaget for mere sundhed, velvære og glæde i dit liv.

Yderligere oplysninger hos Heike Christofides